Fricandó
a la catalana
Ingredients:
Conills,llata
gruixuda o galta de vedella tallada
prima;farina,ceba,tomàquet,cmasecs o ceps secs, o bé bolets
conservats al natural o frescos,vi blanc sec,oli,sal i pebre negre.
Preparació:
Es pica
una ceba,ben
fina.En una cassola de cul pla,a foc viu,amb un bon raig d'oli i un
pessic de sal,es
fregeix la carn adobada amb sal
i pebre mòlt i
enfarinada.A mesura que es va fent rossa, es reserva.Quan tota la
carn
és fora,si es deixa enrossir bé,remenant-la de tant en tant.Quan té
color,s'hi afegeix el tomàquet,pelat
i ratllat i es deixa coure.Quan el tomàquet
és cuit,s'apaga el foc,s'hi tira una mica
d'aigua i
es passa tot per la picadora.Llavors,es toma a la cassola i s'hi posa
el tall,un bon raig
de vi blanc i els
bolets.Es
tapa la cassola i es posa al forn a 120C.,durant unes quantes
hores,fins que la carn estigui ben cuita.Si es fa en un fogó,cal que
el foc sigui mínim i remenar sovint,per a què no s'agafi la
farina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada