divendres, 11 de maig del 2012

OPENOFFICE WRITER

En aquesta práctica vam apendre a utilitzar el openoffice.Vam apendre a fer encapçalaments,marges cambi de lletra,colors,copiar,retallar enganxar,barra d'eines...Aqui deixo un exemple de la práctica 1.

Fricandó a la catalana

Ingredients:
Conills,llata gruixuda o galta de vedella tallada prima;farina,ceba,tomàquet,cmasecs o ceps secs, o bé bolets conservats al natural o frescos,vi blanc sec,oli,sal i pebre negre.

Preparació:
Es pica una ceba,ben fina.En una cassola de cul pla,a foc viu,amb un bon raig d'oli i un pessic de sal,es fregeix la carn adobada amb sal i pebre mòlt i enfarinada.A mesura que es va fent rossa, es reserva.Quan tota la carn és fora,si es deixa enrossir bé,remenant-la de tant en tant.Quan té color,s'hi afegeix el tomàquet,pelat i ratllat i es deixa coure.Quan el tomàquet és cuit,s'apaga el foc,s'hi tira una mica d'aigua i es passa tot per la picadora.Llavors,es toma a la cassola i s'hi posa el tall,un bon raig de vi blanc i els bolets.Es tapa la cassola i es posa al forn a 120C.,durant unes quantes hores,fins que la carn estigui ben cuita.Si es fa en un fogó,cal que el foc sigui mínim i remenar sovint,per a què no s'agafi la farina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada